Jemput Rezeki Yang Tak Disangka Di Pagi Hari

Kita sering kali disibukkan oleh rutin harian, dipenuhi dengan tekanan mencari nafkah untuk keluarga tercinta. Tetapi, adakah kita terlupa bahawa dengan amalan berkongsi rezeki, urusan kita akan dipermudahkan
oleh-Nya?

KENALI MTAQDL

Tahfiz Dhiya Lilbanat mempunyai lebih 37 orang pelajar dan 6 orang guru. Tahfiz ini terletak di Kampung Melayu Rasa Tambahan, Selangor.

Kami menyewa di bangunan tahfiz sekarang dan bila-bila masa sahaja boleh dihalau keluar di samping ruang di sini juga sangat terhad untuk para pelajar. Oleh itu, kami terpaksa membuka cawangan kedua dengan menyewa bangunan kedai di PKNS.

PROSES PEMBINAAN TAPAK BARU

Anggaran kos operasi yang diperlukan adalah sebanyak 15,000 ringgit setiap bulan. Ini termasuklah kos makanan pelajar, kos utiliti, kos sewa 2 premis dan gaji kakitangan.

Nilai tersebut sangat membebankan buat pihak tahfiz kerana sumber kewangan yang ada sering tidak mencukupi.

Disebabkan itu kami berhajat membina bangunan tahfiz kami sendiri di atas tanah yang telah diwakafkan.

Tetapi

Sayangnya proses pembina ini sukar untuk kami realisasikan kerana masalah kewangan.

Side Plan-Tahfiz Al-Quran Dhiya Lilbanat

Sijil Pendaftaran

ANGGARAN KOS KESELURUHAN

RM 0

KOS YANG DIPERLUKAN

Nilai ini sangat-sangat besar bagi kami. Tapi kami yakin dan percaya, jika kita berganding bahu bersama, jumlah yang besar ini akan berjaya dikumpulkan tidak lama lagi. Insya-Allah!

PROGRESS KUTIPAN SEMASA

RM 19,430

RM 250,000

RM 500,000

KITA BELI PAKAIAN, IA AKAN BURUK. TAPI JIKA KITA GUNAKAN WANG TERSEBUT UNTUK BERKONGSI REZEKI, INSYA-ALLAH PAHALANYA AKAN KEKAL SELAGI MANA BANGUNAN TAHFIZ INI TERUS BEROPERASI.

Jadi kami sangat-sangat berharap tuan/puan sudi berkongsi rezeki jika tidak keberatan untuk kami bina kediaman yang selesa untuk anak tahfiz ini.